”Hon löste mitt skuldproblem – jag är så tacksam”

”Äntligen fri! Nu kan jag börja leta efter en lägenhet”. Det säger en lättad Nastunye. Som arbetslös, sjuk och ensamstående mor till två barn hamnade hon i en skuldfälla för länge sedan. Under årens lopp har ränta lagts på ränta och ångesten vuxit i takt med skulden. Men efter en uppgörelse med Hoist Finance kan hon nu för första gången på länge andas ut och blicka framåt. ”Hur ska jag kunna tacka er?” säger hon.

– Jag ringde henne och hon löste ärendet. Hon var sa medkännande. En så vanlig människa.

Så beskriver Nastunye, som egentligen heter något annat, sin första kontakt med Hoist Finance. Upprinnelsen till hennes skuldproblem kom strax efter det att hon flytt till Tyskland från Kroatien pa 1990-talet i samband med kriget i forna Jugoslavien. Själv säger hon att hon har valt att ställa upp i den här intervjun for att uttrycka sin tacksamhet – både över att hennes finansiella problem nu har lösts och att hon har blivit sa väl bemött.

– Först när jag hittade brevet från er i brevlådan fick jag en chock. Jag visste inte vad jag skulle göra. Men sa tog jag mod till mig och ringde upp – och möttes av en så trevlig röst. Redan då kände jag att jag kunde andas ut. Jag vill ju göra rätt för mig, sa gott det går.

Berätta - hur hamnade du i den här situationen?

– Jag har varit mycket sjuk och haft en rad andra problem. Jag förlorade huset jag ägde i Kroatien på grund av kriget och sades upp från mitt arbete som städerska. Min son är också sjuk. Det var tufft som ensamstaende mor till två barn, men jag har hela tiden forsökt arbeta så mycket jag har kunnat. Trots det har jag aldrig haft möjlighet att komma i kapp mina skulder.

Redan vid första samtalet med Hoist Finance diskuterade ni ett upplägg för återbetalning, stämmer det?

– Ja. Jag blev, som sagt, väldigt vänligt bemött. Jag fick rådet att beskriva min situation i ett brev till er, vilket jag gjorde. Jag förklarade min ekonomiska situation och svårigheterna för mig att betala tillbaka skulden. Jag skrev också att jag skulle vilja forsöka betala en mindre del av beloppet.

– Jag ringde sedan tillbaka till er och vi diskuterade olika lösningar.

Vad kom ni fram till?

– Vi hittade en lösning som gjorde mig skuldfri. Jag blev överlycklig!

– Jag är 66 år och nu är jag äntligen fri. Nu kan jag börja leta efter en lägenhet, jag har inga betalningsanmärkningar.

Jag är så tacksam.

Ring mig

Ring mig senare